EDUCACIÓ EN VALORS

Bon dia, ja duc una setmana de pràctiques a A Riure i la veritat és que estic molt content.

Hui vinc a parlar d’un tema que al menys per a mi és molt important, i crec que per a la resta de la societat també. Hui vaig a parlar de l’educació en valors, també vaig a parlar d’una educació igualitària i inclusiva.

Vuic parlar d’aquest tema perquè en un futur espere, no molt llunyà, haja acabat magisteri i puga ser mestre en alguna escola.

Actualment és molt important educar als xiquets i xiquetes des de ben menuts en una educació en valors, on es fomente el respecte, la igualtat, la companyonia, la diversitat, etc. Perquè és tan important fomentar i impulsar aquest tipus d’educació? Pel simple fet que els xiquets i xiquetes que eduquem hui en dia, son el futur, a més seran els encarregats i encarregades d’educar a les pròximes generacions.

Açò ho dic perquè és trist que en 2018 en ple segle XXI, encara escoltem i vem per la televisió que han assassinat un altra dona o que un altre xiquet o xiqueta s’ha suïcidat perquè li feien bullying a l’escola i ningú havia fet res per canviar aquestes situacions.

Açò ha de acabar, no podem tolerar ningun tipus d’agressió o discriminació, per aquesta raó és tan important l’educació i que els formadors i formadores estiguin ben preparats tant acadèmicament com a nivell social per tal de poder afrontar situacions de difícil solució com aquestes.

Hi ha que fomentar també des de l’animació un joc inclusiu on pugui participar tot tipus de persones, on no es discrimini a ningú i on totes sigma igual.

Una de les coses  més importants és donar exemple, si els xiquets i xiquetes veuen als seus majors que respecten i valoren a les altres persones ells i elles també ho faran.

Des de A Riure sempre intentem treballar amb una visió inclusiva i carregada de valors a tots els projectes que desenvolupem i per això estic tant content d’estar ací, perquè crec que puc desenvolupar-me tant com a professional com a persona dins d’una societat.

 

Manel San Fèlix Palencia